Om oss

Vi som driver den här sidan vill bidra till ökad kunskap. Besöker du vår sida så ska du alltid lära dig någonting nytt. Med den utgångspunkten ska vi vandra genom olika ämnen som vi själva har mycket kunskap om – eller om ämnen som vi skulle vilja veta mer om.

Vi själva arbetar inom väldigt olika områden. Vi är lärare, veterinärer, snickare, personliga tränare och jurister. Ett kompisgäng som, trots våra olika karriärval, fortfarande håller ihop. Eller, tack vare vår olikheter. Vi tror att olikheter skapar en dynamik genom att vi har olika infallsvinklar och olika åsikter. Det syns när vi träffas och det hoppas vi ska synas även här på sidan. Det är ett av målen: du ska känna att det händer någonting varje gång du läser en ny text.

Vilka ämnen ska vi skriva om då? Vi kan ge några exempel på rak arm:

  • Träning. Alla av oss kommer från en idrottsbakgrund och vi brinner för att återigen få folk att inse vikten av rörelse och motion i vardagen. Det ger en minskad risk för sjukdomar, det ger färre problem med kroppen och det minskar stressen. Dessutom blir vi lyckligare i och med att träning frigör endorfiner.
  • Juridik. Hur fungerar olika områden inom juridiken? Vad ska man tänka på vid en skilsmässa eller vid ett dödsfall? Hur ska man göra i samband med en bostadsaffär? Finns det hjälp att få i samband med en konflikt gällande betalning till en hantverkare? Vi ska titta närmare på lagar och regler.
  • Vardagsliv. Hur ska man få fler luckor i schemat? Hur hinner man med alla åtaganden utan att det blir stressigt och utan att man dukar under av osund stress? Vi ska försöka ge värdefulla tips om både planering och om den professionella hjälp som de facto kan underlätta. Exempelvis hemstädning och att välja professionell hjälp i samband med en renovering.