Även en ungkarl i Stockholm vill slippa städa

På reklamfilmer visas hur ungkarlar går runt med moppen i högsta hugg och minsann städar och dammsuger sin lya själv. Kanske känner du inte alls för att göra det utan vill ha hjälp av någon?

Steget kan vara långt för en ensamstående person att faktiskt lyfta luren och beställa en städtjänst till sin lilla lägenhet i Stockholm. Man borde hinna städa, precis som att man ska bygga om hela huset och göra allt själv. Men verkligheten ser inte ut som på reklamfilmer. Även de praktiska killarna tar hjälp av proffs. Har man ett kreativt eller krävande jobb, har man kanske helt enkelt inte lust att städa. Anlita en städfirma, som gärna kommer och gör jobbet åt dig.

En befrielse med regelbunden städning

Frågar man någon som anlitar en städfirma hur det funkar, så svarar de oftast att det är en befrielse att någon annan städar effektivt och bra. Du behöver inte ens vara på plats. Har du gjort upp om ett regelbundet städschema, vet städerskan precis hur du vill ha det, och de går in med nyckel, alternativt att du släpper in dem.
Det där schemat kan ju variera, och man brukar komma överens om en viss städfrekvens. Toaletten rengörs exempelvis varje vecka, ugnen en gång i månaden och fönstren mer sällan, beroende på vad du önskar. På så vis är det inget ställe som blir eftersatt, utan du får kontinuerlig städning i ditt hem. Du utnyttjar ditt RUT-avdrag för tjänsten och du får mängder av egentid. Läs mer om städning på denna sajt: städningstockholm.net