Dags för en OVK-besiktning i Göteborg

Att leva i ett hem med dålig luftkonditionering kan vara jobbigt. Genom att göra en OVK-besiktning i Göteborg förbättrar man sin livssituation betydligt.

Lägenheten som Kristoffer köpt var helt ny och han var den första ägaren. Det kändes fantastiskt och väldigt lyxigt. Han hade fastnat för lägenheten med det samma. Den hade en egen ingång och låg på nedre botten. På baksidan fanns en liten terrass där han planerade att ha stora krukor med växter.

Då lägenheten köptes fanns några småsaker kvar på inredningen innan han kunde flytta in. Men det gjorde ingenting nu när han visste att han skulle få bo i ett grönt fint område i sin nya lägenhet. Till sist kom dagen då det var dags att flytta in. Flera saker skulle flyttas från den gamla lägenheten.

Många möbler var nya och fraktades dit av en möbelfirma. Det var så smidigt. När allt var på plats och lådor stod överallt bäddade han sin nya säng och kröp till kojs. Redan första morgonen vaknade han med ett tungt huvud och torr i mun. Var han sjuk eller stämde känslan att luften var tung att andas?

OVK-besiktning en nödvändighet

Först trodde Kristoffer att luften känns torr bara för att huset var nytt och kanske var det färgen. Men tiden gick och andra påpekade också att de blev tunga i huvudet och började få huvudvärk. Det hjälpte inte att dricka eller vädra så till sist kontaktade han styrelsen i bostadsrättsföreningen och fick då veta att han inte var ensam om att känna så här.

Under ett möte undrade någon om det gjorts en OVK. Kristoffer var tvungen att fråga och fick veta att det betydde obligatorisk ventilationskontroll. Det hade blivit en miss mellan byggfirman och bostadsrättsföreningen och kontrollen hade hamnat mellan stolarna.

Kristoffer, som nu hamnat i styrelsen fick i uppgift att kontakta en firma som gjorde kontroller.

Efter lite googlande hittade han ett företag och bokade in en besiktning. Med spänning väntade lägenhetsägarna på besiktningen och vad svaret skulle bli. Det visade sig att det var ett litet fel i installationen som enkelt kunde fixas. Med det samma var det lättare att andas igen och alla boende var så tacksamma över att Kristoffer tagit tag i saken.