Pianoflytt Stockholm – frågor & svar 

Att flytta större och otympliga saker innebär alltid en logistisk utmaning. Alla som någon gång har flyttat vet att exempelvis ett större skåp, en bokhylla eller exempelvis en soffa kommer att innebära problem. I synnerhet om det handlar om att bära nedför trappor. 

Trots detta så agerar många som ska flytta på ett konstigt sätt. Man vet att man har tunga saker i sin ägo – men man förbereder ingenting inför flytten av dessa. Att exempelvis skruva isär, plocka ut lådor och i övrigt underlätta för de som ska hjälpa till är ett måste. Ser man till andra stora föremål som dessutom har ett högre ekonomiskt – och ofta personligt – värde så blir det extra tydligt att en planering måste äga rum. 

En pianoflytt i Stockholm är ett ypperligt exempel på detta. Vi tänkte här nedan, genom att svara på några vanliga frågor, ge lite tips, råd och information om en pianoflytt i Stockholm och detta enligt följande: 

Vad är viktigt att tänka på vid en pianoflytt i Stockholm? 

Att mäta upp allting innan är jätteviktigt. Hur stort är pianot – och hur stora är passagerna, trapporna och dörrarna och flyttbilen? Kolla alltid upp detta innan. Tänk även på att skydda pianot. Bubbelplast är ett måste. Vid själva bärandet så är det viktigt att ni som hugger in kommunicerar med varandra på ett bra sätt. Använd gärna remmar för att fördela vikten jämnt mellan er. 

Vi får inte ut pianot genom dörren – vad göra? 

Ibland kan det vara svårt att genomföra en pianoflytt i Stockholm och man kan hamna i en situation där man inte förstår hur det kommit på plats till en början. Det råd vi kan ge gällande detta är att ringa en professionell firma. Det finns flyttföretag som specialiserat sig på pianoflytt i Stockholm och som kan erbjuda den tjänsten till bra priser. Dessa företag kan ofta erbjuda alternativ där man flyttar pianot på utsidan med hjälp av exempelvis en kran. Tjänsten är inkluderad i Rut.