Tandläkare i Solna ser över dina tänder 

Det är viktigt att gå till tandläkare i tid. I Solna har de en modern tandläkarklinik där duktiga tandläkare tar emot dig. De utför olika behandlingar.

Redan från att vi är barn får vi lära oss hur viktigt det är att sköta om tänderna rätt. Vi hör historier om hur tandtrollen kommer och skapar problem i tänderna – karies. För att motverka detta är det viktigt att vi borstar tänderna minst två gånger per dag, använder tandtråd och inte äter för mycket sött eller dricker för mycket läsk. 

Det är de grundläggande och avgörande sakerna för att ha en god munhälsa, men vad som också spelar stor roll är att göra regelbundna besök hos tandläkaren. Istället för att vänta för länge med ett besök, så går du minst en gång per år. På så sätt kan de hela tiden lösa de problem som uppstått, eller håller på att uppstå.

Förebygg munproblem hos tandläkare

Minst en gång per år bör du alltså gå till tandläkaren. Genom att göra detta kan du slippa stora problem med tänderna. Tandläkaren undersöker tänderna, lokaliserar problem och löser dem. Men de gör mycket mer än bara det. De förebygger även problem i munnen, som har en tendens att uppkomma. 

Det är anledningen till att det är så viktigt att göra regelbundna besök hos en tandläkare. En behandling börjar ofta med röntgen av tänderna. Där ser de tydligt hur det ser ut och om något problem finns. Därefter undersöker de även munnen för att se om något annat syns. Upptäcks något problem, ja, då är de till för att lösas. 

Tandläkare fixar problem i munnen 

Det finns många problem vi kan få med munnen. Ett exempel är karies, som alldeles för lätt dyker upp. Det kan även leda till stora hål som kräver en rotfyllning. Ibland är det bättre att dra ut tanden istället för att göra en stor och kostsam rotfyllning.

Tandläkaren ser även över hur tandköttet ser ut, om du har någon infektion, eller är drabbad av tandsten. Detta är något de löser så du slipper gå med smärta i munnen. Tandläkare kan utföra flera olika behandlingar som kan behövas i tänderna. Har du några frågor, så var inte rädd för att fråga. 

Följ tandläkares råd för att slippa problem med tänderna


När du har varit hos tandläkaren så får du ofta råd om hur du ska sköta dina tänder. Är det något speciellt du behöver göra för att bli kvitt besvär, då berättar de det för dig. Har du problem med tänderna kan de lägga upp en behandlingsplan för dig, så att du ska bli kvitt besvären. 

När du ska besöka tandläkaren i Solna, behöver du inte känna någon oro. De har otroligt duktig personal och tar emot dig på ett bra sätt. Där kan du känna dig trygg med att allting går rätt till och har du tandläkarskräck, så prata med dem om det. De har ofta stor kunskap kring det och kan hjälpa dig att komma över det.