Var finns det akuttandläkare i Stockholm?

Den som ogärna går till tandläkaren i vanliga fall, måste verkligen göra det snabbt om man får akut tandvärk. Plågan är så stark att man måste få hjälp även om det är mitt i en storhelg.

Får man riktigt ont i tänderna finns det bara ett alternativ. Man måste iväg direkt till en klinik för akut tandvård i Stockholm. Som väl är finns det akuttandläkare som har jour, och om du letar på nätet hittar du dem. Det blir extra knepigt när den vanliga tandläkaren har stängt eller om man inte har en rutin att gå till någon speciell klinik alls. Det är bra att vara förutseende och ha ett telefonnummer uppskrivet någonstans till närmaste akuttandläkare, för man vet ju aldrig när man kan behöva det.

Det är tryggt med akut hjälp

Alla vill ha regelbundna arbetstider i normala fall, men tandläkare kan turas om att ha jouren. Precis som inom många andra yrken är det en service åt klienterna att någon i ett arbetslag håller jouröppet och kan rycka in med kort varsel. Det kan gälla avloppsstopp eller tandproblem. När du har fått åtgärdat ditt akuta bekymmer skänker du säkert en tacksam tanke till akuttandläkaren, som tog emot dig så snabbt. Det kan gälla en inflammation eller att en tand behöver dras ut. Man kan också få bedövningsmedel eller annan medicinering som dämpar både värk och inflammation. Du kan tryggt räkna med hjälp hos en akuttandläkare så att du står ut tills det är vardag igen och dags för uppföljning.