Det är inte bara i företagslokaler som sprinklersystem fungerar

Sprinklersystem tänker man sig ofta i allmänna utrymmen men faktum är att de även kan installeras i hem. Då är boendesprinkler ett bra alternativ att välja.

Kristin och Niklas hade precis få bygglov för huset de drömt om så länge. De hade relativt lika smak så det hade varit enkelt att bestämma utformningen. Förutom att de hade önskemål i form av design så fanns en annan aspekt. Niklas arbetade nämligen som deltidsbrandman och var fixerad vid brandsäkerhet.

Givetvis var detta en mycket bra egenskap, särskilt när det kom till deras eget hus. Därför hade han planerat så att de skulle ha brandskyddsisolering så att en eld fick svårt att sprida sig, och på så vis skulle huset kunna räddas till stor del. Nu hade han tagit det ett steg längre. Han ville att de skulle ha ett sprinklersystem.

Sprinklersystem – en självklarhet

Kristin hade först skrattat åt makens dumma idé. Det var väl ingen som hade sprinklersystem hemma? Ett uttalande som hon borde förstått skulle leda till en föreläsning. Maken berättade att det fanns effektiva sprinklersystem som kallades boendesprinkler på grund av att de passade perfekt i bostäder. Anledningen var att de hade en speciell egenhet.

De spred nämligen inte bara vatten nedåt utan fuktade även ner väggarna. Detta innebar att elden hade svårare att få fäste och sprida sig. När han pratat färdigt kunde Kristin inte förstå varför inte alla hus hade sådana. Genom makens föreläsning hade hon förstått självklarheten och kunde nu för allt i världen inte tänka sig att ha ett hus utan detta.